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■ワサビスルフィニルとは
ワサビスルフィニルとは、正式名称を「6-メチルスルフィニルヘキシルイソチオシアネート(6-MSITC)」と言い、本わさびに含まれる芥子油の一種です。
■6-MSITCとは
6-MSITCとは、6-メチルスルフィニルヘキシルイソチオシアネートの略称です。
本わさびに含まれる芥子油の一種です。
■わさびチオヘキシルとは
金印は、「わさび特有の清々しい香り」にも注目し、その機能性を追究しました。その結果、甘くグリーンノートのある本わさびに特有な成分のひとつ、正式名称「6-メチルチオヘキシルイソチオシアネート」新たな機能性を発見し、「ワサビチオヘキシルR」と命名しました。
■ワサビフラボンとは
金印は、いままでほとんど利用されることがなかった「本わさびの葉」にも注目し、その機能性を追究しました。その結果、本わさび葉の有効成分「イソサポナリン」を発見して特許を取得しました(特許第5224770号)。 また、金印はイソサポナリンを高濃度抽出する独自の抽出製法を確立し、そのエキスを「ワサビフラボン®」と命名しました。
わさび&オリーブとは
金印が開発販売をしている商品のひとつ。
元気をサポートする「ワサビスルフィニル」に、すやすやサポートの「デカペプチド」、すっきりサポートの「乳酸菌」をプラスした、イキイキをサポートするサプリメントです。「ワサビスルフィニル」は、国産本ワサビから金印の特許製法で高濃度抽出しました。
ワサビスルフィニル コラーゲンとは
ワサビスルフィニル コラーゲンとは金印が開発販売をしている商品のひとつです。
消化吸収にすぐれた高純度フィッシュコラーゲンを1日の必要量約1000mg配合(9粒中)。ワサビスルフィニル、ヒアルロン酸、鮫肝油、4種のビタミンなど美の源を凝縮しました。
ワサビスルフィニル グルコサミンとは
ワサビスルフィニル グルコサミンとは金印が開発販売をしている商品のひとつです。不足しがちなグルコサミンやコンドロイチンに、それらをサポートするワサビスルフィニル、オリーブ葉抽出物、メチルスルフォニルメタン(MSM)、ビタミンEをバランスよく配合。スムーズでアクティブな毎日を応援するサプリメントです。
ワサビスルフィニル しょうが・にんにくとは
ワサビスルフィニル しょうが・にんにくとは金印が開発販売をしている商品のひとつです。3つの伝統薬味「ワサビ」「ショウガ」「ニンニク」のパワーに注目。流れをサポートする本ワサビエキス(ワサビスルフィニル)、しょうがエキス、にんにくエキスをバランスよく配合。ぽかぽかな毎日をサポートするサプリメントです。
サンスルフィーとは
サンスルフィーとは金印の化粧品ブランドです。金印の研究陣が、わさびの葉から生まれた新成分「わさびフラボンTM」を配合。肌に安心して使える素材にこだわり、防腐剤、香料、着色料、鉱物油を一切使用しない、ナチュラルスキンケアです。
■きざみわさび
きざみわさびとは、国産本わさびの茎を刻み、あっさりとした醤油漬けにしました金印の商品です。きざみわさびならではの爽やかな香りと、ツンと鼻に抜ける辛味、シャキシャキとした食感が人気の新しいスタイルの「わさび」です。
■わさび(山葵)のサプリ
金印では、長年における独自の研究でわさびのサプリメントを開発いたしました。
ワサビスルフィニルを配合したわさびのサプリを公式通販サイトでも販売しています。
■わさび(山葵)の効能
代表的なわさびの効能として古くから、消臭効果や制菌効果などがあることが知られてきました。金印では独自のさらなるわさびの効能について研究を行っています。
■わさび(山葵)の石鹸
わさびの石鹸とは、ワサビ葉から抽出した新美容で成分「ワサビフラボン®」を配合した石鹸です。わさびの石鹸は、敏感肌の方や赤ちゃんにも安心してお使いいただけます。ホイップクリームのようなキメ細かい泡が、汚れをしっかり洗い流し、洗顔後もしっとりうるおいが残ります。
■山わさび(山葵)
山わさびとは、アブラナ科、トモシリソウ属でヨーロッパ原産の多年草植物です。ホースラディッシュまたはレフォール、北海道では山わさびと呼ばれます。
■おいしいわさび(山葵)
おいしいわさびは、かたちが良く緑色が鮮やかです。また、香り・辛みが強くズシリとした重みのあるわさびがおいしいわさびだと言われています。
■本わさび(山葵)
本わさびとは、アブラナ科、ワサビ属で日本原産の多年草植物です。
本わさびは、春先に可憐な白い十字花を咲かせます。

About Wasabi

What is wasabi?What is wasabi?

What is wasabi?

Wasabia japonica
Brassicaceae with wasabi gene, perennial plant with origin in Japan. There are two methods to grow wasabi – water grown wasabi and field grown wasabi which are basically the same plant classification. With water grown wasabi, wasabi grows mountainous areas where spring water or clean streams flow. With field grown wasabi, wasabi grows in cool and humid fields. Water grown wasabi grows at a water temperature of 8°C to 18°C and the optimum temperature is 12°C to 13°C. It is desirable to be below 16°C even during the summer, so it is a plant that can only be cultivated in limited places in Japan, as it requires a clear and abundant amount of water.

Wasabi cultivation

  • Water grown wasabi cultivationWater grown wasabi cultivation
  • Field grown wasabi cultivationField grown wasabi cultivation

Wasabi flowers

In early spring, pretty cross-shaped flowers bloom from wasabi. Just before the flowers bloom, their stems are hand-picked one by one and soaked in soy sauce to make other products.

  • Wasabi flowers
  • Wasabi flowers

Secrets of wasabi

Selecting Delicious Wasabi

Good shape
The stalk should be of a medium thickness, with an even cylindrical shape from the root to the upper part where the stems grow
Vivid green
Freshly bright green
Strong fragrance, pungency
Natural pungency with a sweet aftertaste and strong fragrance
Plumpness
The slower the growth rate, the more meaty and delicious the "wasabi", giving it a plump appearance
Heavy weight
It feels heavy when taken by hand even if the size is not big

How to grate wasabi

1. Use a kitchen knife to remove leaves and stems.

2. Roughly shave off bumps.

3. Use a scrubbing brush to wash the surface.

4. Grate using circular motions.

The important thing when grating is how finely to rupture the cells in order to release the aroma and spiciness of the wasabi. Grate the wasabi gently in a slow circular pattern in order to bring out all of the flavor. As it is said to "grate the wasabi with a laugh", you can enjoy the flavor of the wasabi by grating without putting strength with a fine grater like a wasabi grater.
Place the grated wasabi in a small covered container or place it upside down to bring out the spiciness.
The flavor and spiciness of grated wasabi reaches its peak within three to five minutes, and tastes most delicious around 30 minutes after that.

Wasabi grater: How you grate can retain—or kill—the inherent flavor of the wasabi. A true wasabi connoisseur is particular about both the grating method and tool.Wasabi graters

Wasabi grater

A wasabi grater is the best choice to bring out all of the flavor of wasabi.
KINJIRUSHI wasabi graters are designed using everything we know about wasabi. They are made from fine yet rough natural shark skin and sturdy natural wood that is resistant to water. They come in three sizes, from large and easy to handle professional graters, to economical graters for home use.

How to care the wasabi grater

  • After use, rinse the grater with water while scrubbing with a scrubbing brush. Do not leave the grater in water for a long time or wash it with hot water.
  • Dry in the shade. Do not use a dryer.
  • Use two wasabi graters alternately so they last longer if you grate frequently.

Preservation method for a Delicious Wasabi

Wrap up wasabi with cloth, newspaper or kitchen paper moistened with water so that it does not dry,
and store it in the refrigerator (vegetable compartment), so it can be stored for about 1 to 2 weeks.

Here are some foods that truly bring out the flavor of wasabi.

Sashimi

Sashimi

  1. Place the wasabi on top of the sashimi. Mixing wasabi in with soy sauce ruins the flavor of the wasabi. Placing wasabi on top of the sashimi brings out the deliciousness of the sashimi and the sweetness of the soy sauce.
  2. Adjust the amount of wasabi accordingly. The trick to truly enjoying wasabi is to adjust the amount depending on what you are eating. Use slightly less wasabi for lightly flavored white fish, and use plenty for fatty tuna.

Soba

Soba

  1. Maintain the true flavor of the soba, broth, and wasabi. Mixing wasabi in with broth ruins the flavor of the wasabi. Instead, place wasabi on the soba and then dip the soba slightly into the broth to enjoy the flavor of each ingredient.
  2. Eat wasabi after eating soba. Another way to enjoy wasabi with soba is to first eat some soba, and then eat some wasabi. The wasabi acts as a palate cleanser.

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